Siekana wołowina z kaparami

Składniki: 400 g polędwicy wołowej 2 szalotki 1 ząbek czosnku 12 dużych kaparów łyżeczka oliwy z oliwek Interoleo Suave 1 żółtko łyżka musztardy miodowej sól świeżo mielony czarny pieprz szczypta pokruszonego suszonego chilli

Więcej

Carpaccio z pomidorów ma- linowych z grysikiem z sera korycińskiego

Składniki: 3 pomidory malinowe lub pomidory kumato 100 g sera korycińskiego 2 czerwone cebule nać pietruszki świeża bazylia ząbek czosnku oliwa Interoleo Suave ocet balsamiczny sól morska gruboziarnista różowy lub czarny pieprz

Więcej

Gazpacho – śródziemnomorski chłodnik z pomidorów na lato

Składniki: 6 pomidorów malinowych. Bardzo ważna jest proporcja między pomidorami a ogórkami. Na każde 3 pomidory, powinien przypadać 1 ogórek. 2 ogórki ząbek czosnku cebula zielona papryka oliwa z oliwek extra virgin Interoleo Intenso ocet winny sól

Więcej

Makaron bavette z szybkim pomidorowo– –paprykowym sosem

Składniki: 500 g makaronu bavette (100 g na osobę) 4 duże słodkie pomidory 2 łyżki pasty paprykowej – harissy 2 ząbki czosnku  2 szalotki 1 łyżka octu winnego sól cukier świeżo mielony czarny pieprz oliwa Interoleo Suave świeża bazylia do dekoracji opcjonalnie: świeżo tarty parmezan

Więcej

Pieczona dorada z oliwkami i rozmarynem

Składniki: 2 dorady (ta ryba to królo- wa Morza Śródziemnego) 2 łyżki kaparów 6 gałązek świeżego rozma- rynu oliwa z oliwek 4 szalotki 6 ząbków czosnku czarne oliwki bez pestek pomidorki koktajlowe na gałązkach ocet winny sól pieprz liść laurowy 1 cytryna

Więcej

Chrzanowa chmurka bitej śmietany z wachlarzami kalarepki skropiona tymiankowym sosem

Składniki: 1 kalarepa 1 cytryna świeży tymianek 2 ząbki czosnku ser kozi Saint Maure 200 ml śmietany kremówki 36% 1 ogórek zielony 1 świeży korzeń chrzanu sól świeżo mielony czarny pieprz cukier oliwa Interoleo Premium różowe kwiaty bazylii darkopal kwiaty tymianku lód

Więcej