Fasolka szparagowa z kolendrą

Sposób przygotowania dressingu:

Połącz rosół i śmietankę, odparuj o połowę. Dodaj świeżą kolendrę oraz miętę i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź w kąpieli wodnej z lodem. Następnie dodaj oliwę Interoleo Premium oraz 2 łyżki śmietany, dopraw
do smaku solą i sokiem z cytryny. Wymieszaj dokładnie.

Sposób przygotowania fasolki:

Brzoskwinie pokrój w ćwiartki, migdały upiecz w piecu na złoto-brązowo.
Ugotuj fasolkę, odcedź. Gorącą fasolkę połącz z dressingiem kolendrowym i zaaranżuj na talerzu z ćwiartkami brzoskwiń, migdałami i udekoruj listkami kolendry i mięty.

Składniki
  • - 250g fasolki szparagowej zielonej
    - 4 brzoskwinie
    - 50g prażonych migdałów
    - Świeża kolendra i mięta do dekoracji
Dressing kolendrowy:
  • - 50ml esencjonalnego rosołu
    - 140ml śmietanki 36%
    - 40g świeżej kolendry
    - 10g listków mięty
    - 50ml oliwy Premium
    - 2 łyżki stołowe śmietany 18%
    - Sól
    - Sok z cytryny do smaku
POWRÓT