Pstrąg z malinami

Sposób przygotowania puree:

Maliny, śmietanę i ocet malinowy zmiksuj na gładką masę, przetrzyj przez drobne sito, wymieszaj z oliwą Interoleo Premium i posiekanym szczypiorkiem, dopraw solą do smaku.

Oczyszczone ryby przypraw solą i jałowcem. Usmaż na oliwie z masłem.

Usmażoną rybę zaaranżuj na talerzu z vinaigrette malinowym i kilkoma świeżymi malinami.

Składniki
  • - 4 x 300g Pstrąga
    - 50ml oliwy Interoleo Suawe
    - 50g masła
    - Sól
    - Jałowiec mielony lub siekany
Dressing z koziego sera:
  • - 250g świeżych malin
    - 80g śmietany 18%
    - 50ml octu malinowego
    - 1 pęczek drobnego szczypiorku
    - 120 ml oliwy Interoleo Premium
    - Sól
POWRÓT