Sałatka z kozim serem i burakiem

Sposób przygotowania puree:

Buraki, ocet i śmietanę zmiksuj na gładko. Następnie powoli wlewaj oliwą Interoleo Suave ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Sposób przygotowania deressingu:

Zmiksuj wszystkie składaniki do uzyskania kremowej konsystencji. Ostudź.

Umytą sałatę wymieszaj z dressingiem z koziego sera, na talerzu zaaranżuj puree z buraków, posyp delikatnie czarnuszką. Sałatę ułóż na puree buraczanym i posyp prażoną cebulką, orzechami i kawałkami dojrzewającego sera koziego.

Składniki
  • Puree z buraków:
    - 200g gotowanych buraków
    - 80ml oliwy Interoleo Suave
    - 30ml octu z czerwonego wina
    - 50g śmietany 18%
    - Sól
    - Czarny pieprz
Dressing z koziego sera:
  • - 180g twarogu koziego
    - 40ml oliwy Intenso
    - 20 ml octu z białego wina
    - 50ml gorącej wody

  • - 1 sałata rzymska,
    - 20g chrupiących cebulek
    - 50g orzechów włoskich
    - 50g dojrzewającego sera koziego
    - Czarnuszka
POWRÓT