Śledź w oliwie Interoleo Intenso i pieprzu ziołowym

Sposób przygotowania vinaigrette boczkowy:

Marchewkę pokrój w plastry, cebulę pokrój w półksiężyce. Zagotuj wodę z octem winnym, goździkami, ziarnami pieprzu, liściem laurowym, cukrem, solą i pieprzem ziołowym. Gorącą zalewą zalej marchewkę i cebulę. Odstaw do wystygnięcia. Całość wymieszaj z oliwą Interoleo Intenso, Powstałą zalewą zamarynuj śledzia i odstaw na 24 godziny.

Składniki:
  • 100g marchewki
  • 200g cebuli
  • 300ml wody
  • 100 ml octu winnego
  • 5 goździków
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 3 listki laurowe
  • 20g cukru
  • 10g soli
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 600 filetów śledziowych
  • 150 ml Oliwy Intenso
POWRÓT