Szparagi z vinaigrette boczkowym i oliwa Interoleo Intenso

Sposób przygotowania vinaigrette boczkowy:

Boczek pokrój w słupki i smaż na patelni do uzyskania lekko brązowego koloru, następnie dodaj czosnek pokrojony w plastry i wymieszaj z wytopionym tłuszczem, dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę, siekane listki świeżej szałwii i zalej octem z białego wina. Dokładnie wymieszaj na patelni wszystkie
składniki, zdejmij z ognia i dodaj oliwę Interoleo Intenso, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Oczyść szparagi i ugotuj je w osolonej wodzie lub grilluj. Tak przygotowane
szparagi podawaj z ciepłym vinaigrette boczkowym.

Składniki:
  • - 2 pęczki szparagów
    - 120 g boczku
    - 1 czerwona cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 20g listków świeżej szałwi
    - 50 ml octu z białego wina
    - 150ml Oliwy Interoleo Intenso
    - Sól
    - Grubo mielony pieprz
POWRÓT