SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI

Czas przygotowania: 20 minut            

Stopień trudności: Niski                       

Porcji: 2

Sposób przygotowania:

Rukolę i truskawki umyj, a następnie osusz za pomocą ręcznika papierowego. Usuń szypułki z truskawek i pokrój każdy z owoców na cztery części. Podziel ser na niewielkie cząstki. Następnie, obierz orzechy włoskie i pokrój je na mniejsze kawałki. Umieść około 15 ml oliwy z oliwek na patelni. Podsmaż ziarna słonecznika aż do momentu kiedy się zrumienią. W tym czasie przygotuj sos. W tym celu zmieszaj 30 ml octu balsamicznego oraz 15 ml oliwy z oliwek Interoleo Premium.

Sposób podania:

Na średniej wielkości talerzu ułóż rukolę, pokrojone wcześniej truskawki, ser, orzechy oraz ziarna słonecznika. Całość skrop sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Smacznego!

Składniki:
  • - 150 g truskawek
  • - 100 g rukoli
  • - 50 g sera koziego
  • - 50 g orzechów włoskich
  • - 20 g ziaren słonecznika
  • - 30 ml octu balsamicznego
  • - 30 ml oliwy z oliwek Interoleo Premium
POWRÓT