TORTILLA Z KURCZAKIEM

Czas przygotowania: 30 min     

Stopień trudności: niski                  

Porcji: 2 

Sposób przygotowania:

1. Pierwszym krokiem w przygotowaniu tortilli jest zawsze upieczenie mięsa. W tym celu, podziel pierś z kurczaka na średniej wielkości kawałki i umieść je na blasze. Posyp odrobiną soli, a następnie polej całość oliwa z oliwek. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 10-12 min.

2. W czasie kiedy mięso znajduje się w piekarniku, umyj warzywa i pokrój je na średniej wielkości kawałki.

3. Umieść warzywa w misce i połącz je z sałatą.

4. Wyjmij mięso z piekarnika i poczekaj, aż wystygnie.

5. Rozłóż torille na talerzu, umieść na placku mieszankę warzyw, a następnie ułóż na nim mięso. Zwiń tortille, tak aby zawartość nie wypadła.

Danie serwować można zarówno z sosem jak i bez. Jeśli jesteś na diecie, wybierz domowy dip jogurtowy bez tłuszczu.

Smacznego!

Składniki:
  • - 4 tortille pszenne
  • - 1 pierś kurczaka
  • - 2 pomidory
  • - 1 ogórek 
  • - 1 czerwona papryka
  • - 150 g sałaty 
  • - 50 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave
  • - sól
POWRÓT