BRUSCHETTA Z CUKINIĄ

Czas przygotowania: 30 minut            

Stopień trudności: Niski                      

Porcji: 4

Sposób przygotowania:

 

1. Umyj i obierz cukinię. Pokrój warzywo w cienkie poziome plastry.

2. Ułóż je na pergaminie, polej kilkoma kroplami oliwy Interoleo i piecz przez około 10 minut w temperaturze 185ºC.

3. Pokrój ciabattę w średniej wielkości kawałki i ułóż na talerzu. Następnie ułóż na nich fantazyjnie upieczoną cukinię i przypraw do smaku. Aby danie nabrało wyrazistości, możesz skropić je octem balsamicznym bądź oliwą z oliwek. Górną warstwę udekoruj koperkiem.

Smacznego!

Składniki:
  • - 300 g cukinii
  • - 1 bułka typu ciabatta
  • - 50 ml oliwy z oliwek Interoleo
  • - 50 ml octu balsamicznego
  • - świeży koper
  • - sól i pieprz do smaku

 

POWRÓT