LETNIA SAŁATKA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

Czas przygotowania: 30 minut            

Stopień trudności: Niski                      

Porcji: 2

Sposób przygotowania:

Ugotuj jajka na twardo. Kiedy wystygną, obierz je i przekrój na cztery równe części. Umyj starannie warzywa i usuń z nich nadmiar wody. Pokrój sałatę i resztę warzyw w średniej wielkości kawałki. Podziel plastry szynki parmeńskiej na mniejsze części. Ułóż wszystkie składniki na talerzu i przypraw całość solą i pieprzem. Na kilka minut przed podaniem skrop sałatę kilkoma kroplami oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Smacznego!

 

Składniki:
  • - sałata
  • 2 jajka
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 1 pomidor
  • - 1 cebula 
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek Interoleo Intenso
POWRÓT