Carpaccio z pomidorów ma- linowych z grysikiem z sera korycińskiego

Czas przygotowania: 15 minut

Sposób przygotowania:

Umyte pomidory kroimy w cienkie plastry. Układamy na talerzu. Czerwoną cebulę kroimy w krążki, rozdziela- jąc każdy krążek tak, aby powstały kółeczka. Ser kroimy w drobną kostkę. Cebulę i ser układamy na pomidorach.

W moździerzu ucieramy czosnek z solą. Po chwili do- rzucamy kilka listków bazylii i natki pietruszki, dodaje- my pieprz, dolewamy oliwę, ucieramy. Powstałym so- sem polewamy pomidory, na koniec delikatnie skrapiamy całość octem balsamicznym. 

Składniki:

  • 3 pomidory malinowe lub pomidory kumato
  • 100 g sera korycińskiego
  • 2 czerwone cebule
  • nać pietruszki
  • świeża bazylia
  • ząbek czosnku
  • oliwa Interoleo Suave
  • ocet balsamiczny
  • sól morska gruboziarnista
  • różowy lub czarny pieprz
POWRÓT