Siekana wołowina z kaparami

Sposób przygotowania:

Wołowinę siekamy drobno nożem. Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez prasę ząbek czosnku, pokrojone szalotki, przekrojone na pół kapary, żółtko, łyżkę musztardy miodowej, łyżeczkę oliwy z oliwek Interoleo Suave, szczyptę suszonego chilli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Całą masę delikatnie łączymy ze sobą. Tatar podajemy w towarzystwie ulubionego pieczywa.

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 12 dużych kaparów
  • łyżeczka oliwy z oliwek Interoleo Suave
  • 1 żółtko
  • łyżka musztardy miodowej
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • szczypta pokruszonego suszonego chilli
POWRÓT