Tagliatelle ze szpinakiem, wędzonym łososiem, fetą i oliwą z oliwek

Sposób przygotowania:

Do głębokiego garnka wlewamy zimną wodę przynajmniej do ¾ jego objętości, dodajemy sól i kilka łyżek oliwy z oliwek Interoleo Suave. Kiedy woda się zagotuje, ostrożnie zanurzamy w niej makaron i gotujemy zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu. Pamiętajmy, że świeży makaron powinien stać się miękki już po paru minutach. Następnie odcedzamy i odstawiamy. Kiedy jeszcze makaron się gotuje, łososia i fetę kroimy na drobne kawałki. Teraz czas na szpinak. Najlepiej przygotować go na patelni w oliwie z oliwek z dodatkiem kilku ząbków czosnku. Na koniec w dużej szklanej misce łączymy wszystkie składniki: makaron – może być podawany na zimno – szpinak, łososia i fetę, Całość dokładnie mieszamy, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy bazylią. Smacznego!

Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/803872-tagliatelle-de-espinacas-con-salmon-ahumado-y-queso-feta-aromatizados-con-aceite-de-albahaca

Składniki:

  • 50 g tagliatelle lub inny makaron
  • Szpinak
  • Łosoś wędzony
  • Ser feta
  • Oliwa z oliwek Interoleo Suave
  • Sól
  • Bazylia
POWRÓT