
Sposób przygotowania:
Do głębokiego garnka wlewamy zimną wodę przynajmniej do ¾ jego objętości, dodajemy sól i kilka łyżek oliwy z oliwek Interoleo Suave. Kiedy woda się zagotuje, ostrożnie zanurzamy w niej makaron i gotujemy zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu. Pamiętajmy, że świeży makaron powinien stać się miękki już po paru minutach. Następnie odcedzamy i odstawiamy. Kiedy jeszcze makaron się gotuje, łososia i fetę kroimy na drobne kawałki. Teraz czas na szpinak. Najlepiej przygotować go na patelni w oliwie z oliwek z dodatkiem kilku ząbków czosnku. Na koniec w dużej szklanej misce łączymy wszystkie składniki: makaron – może być podawany na zimno – szpinak, łososia i fetę, Całość dokładnie mieszamy, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy bazylią. Smacznego!
Składniki:
- 50 g tagliatelle lub inny makaron
- Szpinak
- Łosoś wędzony
- Ser feta
- Oliwa z oliwek Interoleo Suave
- Sól
- Bazylia
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.