Krem z zielonych szparagów

Sposób przygotowania:

Suchy chleb kroimy na cienkie paseczki. Następnie drobno łamiemy szparagi i smażymy je na patelni w oliwie z oliwek Interoleo Suave. Pamiętajmy, że oliwa z oliwek extra virgin nadaje się do kilkakrotnego smażenia. Do osobnego naczynia wkładamy pokrojony chleb, dodajemy sól, usmażone zielone szparagi oraz oliwę z oliwek, która została nam na patelni po smażeniu. Całość miksujemy i zalewamy wrzącą wodą, dekorujemy pokrojoną drobno pietruszką i oprószamy pieprzem. Na koniec dodajemy na smak kilka kropel oliwy z oliwek, która na powierzchni utworzy nam różnokształtne wzory. Danie można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!

Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/

Składniki dla czterech osób:

  • 200 g suchego chleba
  • 12 zielonych szparagów
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek Interoleo Suave
  • grzanki lub groszek ptysiowy
  • natka pietruszki
  • pieprz czarny mielony
POWRÓT