
Sposób przygotowania:
Suchy chleb kroimy na cienkie paseczki. Następnie drobno łamiemy szparagi i smażymy je na patelni w oliwie z oliwek Interoleo Suave. Pamiętajmy, że oliwa z oliwek extra virgin nadaje się do kilkakrotnego smażenia. Do osobnego naczynia wkładamy pokrojony chleb, dodajemy sól, usmażone zielone szparagi oraz oliwę z oliwek, która została nam na patelni po smażeniu. Całość miksujemy i zalewamy wrzącą wodą, dekorujemy pokrojoną drobno pietruszką i oprószamy pieprzem. Na koniec dodajemy na smak kilka kropel oliwy z oliwek, która na powierzchni utworzy nam różnokształtne wzory. Danie można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!
Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/
Składniki dla czterech osób:
- 200 g suchego chleba
- 12 zielonych szparagów
- szczypta soli
- oliwa z oliwek Interoleo Suave
- grzanki lub groszek ptysiowy
- natka pietruszki
- pieprz czarny mielony
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.