
Sposób przygotowania:
Do niewielkiej miski wlewamy 50 ml oliwy z oliwek Interoleo Intenso, do której dodajemy sok z połowy cytryny. Następnie przygotowujemy filety z łososia. Rybę płuczemy i, przy pomocy pędzla, smarujemy przygotowaną mieszanką oliwy i cytryny. Obsypujemy szczyptą soli, obkładamy przeciśniętym przez prasę czosnkiem i wkładamy do brytfanny. Pieczemy przez około 10 minut w 180 stopniach. Teraz czas na warzywa. Brokuł myjemy i kroimy w niewielkie kawałki. Paprykę oprawiamy i kroimy w podłużne paski, cebulę w plasterki. Tak przygotowane, wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę i smażymy, aż warzywa staną się miękkie. Łososia podajemy razem z warzywami i dobrze schłodzonym winem.
Źródło: http://www.recetaslamasia.es/salmon-marinado-aceite-coco/
Składniki:
- 4 filety z łososia
- 3 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 1 brokuł
- Oliwa z oliwek Interoleo Intenso
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- szczypta soli
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.